En liten lektion i ekonomi

De färdigköpta baserna undantagna så var de här praktiskt taget gratis att tillverka (papper, färg och trälim kostar väldigt lite i de aktuella mängderna och småsten är kostar bara jobbet att sno dem från kommunala lekplatser), men jämnfört med att måla färdigköpta tältmodeller så tar de absurt lång tid att göra.

Mera Medeltid

Som ofta när jag inte har ngt specifik projekt på gång så har jag strömmålat lite figgurer ur högen med omålat. Här är senaste cirka veckans alster:
De kommer närmast användas att expandera min Tyska orden-BBDBA-armé till en fullskalig DBMM-armé.

Mu muuu!

Detta är en sk carroccio, dvs en standarvagn för en högmedeltida italiensk stadsstat, i detta fall Florens. Förutom den rent praktiska funktionen av samlande fälttecken synligt över hela slagfältet så hade carrocci stort symboliskt värde och försvarades ofta fanatiskt när striden gick åt fel hål - omvänt så var att erövra fiendens carroccio tecknet på fullständig seger.

Egenligen skulle den ha fler oxar som drar den, men av rent praktiska skäl drog jag ned antalet till två - basen är ändå 80mm djup vilket är spelmekaniskt opraktiskt nog!

Tyska Orden

Inte målat så mycket på sistone (värmen tar knäcken på en), men iaf fixat de sista figgarna för en Big Battle-armé Tyska orden:
Big Batlte-armé för Tyska orden
(klicka för att se i rimlig storlek)

RSS 2.0