Två Skvadroner Svenskt Kavalleri

Dessa sex småttingar skulle alltså motsvara en två-skvadroners enhet svenskt linjekavalleri i Gå På, eller ett element (1000-1500 man!) svenskt kavalleri i HFG.

Sen är ju det hela lite bortkastad möda om jag nu ska spela ryssar ...

Tappat Tempo

Varit mycket mindre produktiv denna vecka än förra; armborstgubbarna ovan är typ allt jag gjort. Som synes är de inte ens färdigbasade (och det är väl osäkert de blir det förr'n fredag för limmet behöver torka ett tag och imorn är jag i Sthlm).

Milstolpe

Med nedanstående figgar idag färdigställda har jag nu tillräckligt med gubbar för att ställa upp 400 poäng Medieval Germans för DBMM:

(klicka för full storlek)

Därmed tar jag ett tillfälligt avsked från 1200talet på målarfronten och ämnar fokusera på andra projekt ett tag, i första hand 1400talsprojektet.

Visa män har sagt det är viktigt med visioner. Jag vet inte om det är sant, men listan på figurprojekt jag satt igång och/eller planerar börjar bli skrämmande lång:
  1. 1400talsprojektet. Redan börjat med tyskar, valaker ligger i knarkpåsar och väntar. Måste beställa ett par saker till från Essex Miniatures då Mirliton inte har riktigt allt man behöver till tyskarna.
  2. Stora Nordiska Kriget i 6mm. Eftersom Samuel redan köpt ett svenskt armépack blir det nog ryssar för min del.
  3. Terräng. Det är verkligen på tiden jag tog mig i kragen och gjorde/köpte lite egen terräng i stället för att alltid låna andras.
  4. Expandera Liao-armén till DBMM-storlek. Når lätt 200 poäng med några figgar jag köper samtidigt som fjortonhundratalsgrejerna från Essex, 400 poäng lär dröja. Och appropå Liao, deras baser ska uppgraderas osså.
  5. Saker jag bara funderar/hoppas på: Spanska tronföljdskriget i 6mm, almoravider för DBA (kameler!), osmaner för DBA (vore trevligt om det fanns någon osmanarmé för osmantemat ...).
  6. Samt, givetvis, jag har en del 1200talsgrejer av lägre prioritet som någon gång ska målas: lite italiensk milis och saracenska hjälptrupper för en siciliansk morf, och åtta element avsuttna riddare (som regelförfattaren tyvärr är elak mot så de inte är så användbara men de är snygga så målas ska de).

Eftersom jag inte har någon egen vilja provade jag dessutom Samuels förslag ang. kraniestapeln. Definitivt en besvikelse i termer av resultat i förhållande till ansträngen, men helt illa det kanske inte blev ändå:
Vad tycker ni?

Pour encourager les autres

(klicka för full storlek)

En av Timur Lenks hobbies var att stapla högar av kranier. Timurider är en av de tillåtna listorna i LinCon 2011:s tematurnering, så tänker morfa mina mongoler till timurider, och då behöver de denna smakfulla lilla sak som camp.

Basningsexperiment

Håller på å provar lite varianter på basning för mina 15mm-figgar osså:

(klicka för full storlek)

Från vänster till höger:
1. Samma basning som på 6mm-figgarna i förra posten.
2. En lite enklare basning inspererad av Johan Herbers teknik.
3. Min "klassisk" stäpp-basning, för jämförelsens skull.
4. Stäpp-basning uppgraderad med lite gulnat static grass.

Av den respons jag fått hittills på andra fora blir det nog basningsmodell (1) för 1400talsprojektet (tyskar, valaker, ev. andra i framtiden). När det gäller (3) och (4) så är ju den senare en klar förbättring - frågan är bara om man orkar uppgradera 50ish baser. Lyckligtvis kan man ju kombinera gamla och nya utan att det ser alltför fånigt ut, så man kan ju ta det bit för bit.

Proof of Concept

Detta inlägg är väl främst riktat till Samuel ...

Mitt första försök till att använda Baccus Basing System (utan Baccus' basnings-grejer - det är en mix av GameManiacs, Vallejo, GaleForce, och Casco):
Vad tycker du? Det går säkert att få (ännu) bättre med lite övning, men som koncept? Hade ev. varit bättre ha brun färg på hela gubbarnas integrala baser.

Värt å fortsätta med eller ska jag testa med ngt helt annat?

Själv tycker jag det blev bra nog jag funderar på att köra det på 15mm-gubbar osså. Ska nog dock först prova Johan Herbers system för dem.

Partito Comunista Italiano

(klicka för full storlek)

Div. nymålade och äldre figgar uppställda som Communal Italians, eller kommunistiska italienare som jag brukar kalla dem.

Ett steg i taget

General Johann (jag är rädd han heter så nu) med lite underhuggare. Med dessa så ska det gå å sätta upp en 400-poängs DBMM-armé Medieval Germans, fast jag har ytterligare lite stuff jag tänkte måla upp för dem innan jag helt går över till 1400-talsprojektet. Sen ska det väl in lite karoliner och Liao också ngn stans, och helst ngt till SBH (skirmish-spel) till GothCon också. Tur man har gått om fritid ...

Ledarskap i Johan Banérs anda

Tyckte generalen i mittens ansikte blev rätt bra, men på fotot ser han mer berusad ut än något annat ...

Nyttan av bröder

Fick litte fotoråd av Samuel, så här är en bättre bild av högmästaren, plus ett element värdsliga riddare:
Högmästare plus världsliga riddare
(Klicka för full storlek)

När man inte målar så snabbt får man ha desto mindre per blogginlägg

Tyska ordens högmästare, ~1250. Han ska förhoppningsvis få sitt elddop på söndag.

Jaha, det senaste jag målat

Spjutgubbar och armborstskyttar för DBA/MM:

RSS 2.0