En liten engelskaövning

De som vill förbättra sin engelska kan passa på och läsa en sessionsrapport från i torsdags jag skrev här.

Planlöshet

Haft lite svårt att koncentrera mig på ngt enskilt projekt på sistone (därav orkerna i förra posten). Ovan är två helt olika saker jag gjort klart, modulo basning, idag: 6mm karoliner t.v. och 1400talssnubbar i 15mm t.h. Även målat på lite 10mm fantasy-figgar, tills jag kom på jag har inga baser till dem hemma så det är lite extra meningslöst ...

'Ere We Go

And now for something completely different:
(klicka för full storlek)

Detta är fem (5) gamla GW-orcs som jag började måla någon gång kring år 2000 och som legat i en låda sedan dess. Har nu tagit och färdigställt dem med tanken att använda dem till Song of Blades and Heroes.

De utlovade spjutgubbarna

(klicka för full storlek)

De här snubbarna är lite historiskt tvivelaktiga: figurerna är egentligen tänkta som italiensk stadsmilis, och jag har aldrig sett den här typen av sköldar på bilder av tyskt infanteri, men de var de enda spjutgubbar från 1400talet som Mirliton hade. Troligen försvinner det ändå ur den tyska listan i nästa edition, så det är inte så farligt att leva med dem så länge. De ser ju åtminstone inte illa ut.

Därmed är all fot målad som är nödvändig för att spela (c)-listan, bara kavalleriet kvar. När vagnborgen kommer (beställd från England) och de målats så ska det till ett par element fot ytterligare så man kan köra (d)-versionen också. Allt som allt blir det fem element kavalleri, tio fot, ett artilleri, och två vagnborg.

Världens största(?) träsk

(klicka för full storlek)

Terräng är bra sägs det. Försökt mig på ett lite enklare projekt idag - det är i princip bara färg, flock, och static grass på en utklippt kontur av skumskiva. Tyvärr visar det sig att skumskivan tenderar att böja sig en bit av limmet och/eller färgen, så jag borde nog komma på ngt annat basmaterial. Annars tycker jag resultatet blev riktigt bra.

Bland gubbarna kan noteras jag nu också fixat lite pikenerare till 1400talsprojektet. Ska till ett par element (historiskt tvivelaktiga) spjuttgubbar osså, sedan är jag klar med infanteriet för denna armé. Kavalleriet lär sedan ta ett tag, de ska ha många riddare.

RSS 2.0