By Popular Demand

Inte målat mycket på sistone och vad jag målat har varit rätt utspritt, men på allmän begäran är här lite som faktiskt blivit av:


(klicka för full storlek)

Från vänster till höger: ett segment av en senmedeltida fältbefästning (modellerad efter "Mittelalterliches Hausbuch", en handskrift som bl.a. vissar en tysk-romersk kejserlig armé på marsch som tar med sig en massa sånna här kärror), kinesiskt infanteri, och hellenistiskt-grekiskt kavalleri. Sistnämnda blir hjälptrupper åt mina senrepublikanska romare.

Kommentarer
Postat av: Ching Chong

Vad snackar vi för dynasti på kineserna? Har dom hattar eller hjälmar?

2012-06-16 @ 21:53:22
Postat av: Andreas Alhazred

Kineserna ska föreställa från Song-dynastin (a/k/a Sung-dynastin i äldre böcker) 960–1279. Just den dynasti som Kublai Khan satte p för för övrigt.De är dock troligen inte särskilt historiskt korrekta. De är baserade på bilder i en bok från 70talet - när access till kinesiskt arkivmaterial var väldigt begränsat för västerländska historiker - och enl. nyare rekonstruktioner ska de ha sett rätt annorlunda ut.Huvudbonaderna är floppiga hattar med röda plymer. "Spjuten" är fö vässade på sidorna och snarare ett slags hillebarder, och användes troligen inte tillsammans med några stora sköldar i verkligheten.

2012-06-17 @ 11:35:03
URL: http://alhazred.blogg.se/
Postat av: ElisabetWow!!!!!!!!!!!

2012-06-17 @ 14:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0